ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În anul 2016, în Danemarca s-au născut doar 4 copiii din cei 137 diagnosticați in utero cu sindrom Down, restul (98%) au fost avortați.

În 2015, s-a născut doar un copil diagnosticat cu sindrom Down, restul de 143 fiind avortați.

Când Danemarca a fost dată ca exemplu negativ de practică eugenică în dezbaterile din Irlanda referitoare la legalizarea avortului in caz de dizabilitate a copilului, ambasadorul Danemarcei în Irlanda a negat că țara sa are o politică de înlăturarea a copiilor cu sindrom Down, scrie portalul Știri pentru viață.
 
 Guvernul danez oferă teste gratuite pentru depistarea sindromului Down, ajungându-se ca, într-un sondaj din 2015, 70% dintre bărbați să declare că este un lucru bun să nu se mai nască copii cu sindrom Down, iar în rândul femeilor 50% să considere același lucru.

În 2015, Președinta Asociației moașelor arată explicit că scopul testelor este avortul: „Când poți descoperi aproape toți fetușii cu sindrom Down, atunci ne apropiem de o situație în care majoritatea lor vor fi avortați”.

Termenul eugenie nu se găsește în actele oficiale – este tabu după practicile eugeniste ale naziștilor. Dar practicile eugenice se perfecționează și sunt acceptate din ce în ce mai mult de societate, sub alte nume.

În Danemarca se speră că în 30 de ani nu va mai fi nici un copil cu sindrom Down. Dar nu pentru că se va descoperi un remediu acestei afecțiuni genetice, ci pentru că vor fi toți avortați.