În anul 2016, în Danemarca s-au născut doar 4 copiii din cei 137 diagnosticați in utero cu sindrom Down, restul (98%) au fost avortați.

În 2015, s-a născut doar un copil diagnosticat cu sindrom Down, restul de 143 fiind avortați.

Când Danemarca a fost dată ca exemplu negativ de practică eugenică în dezbaterile din Irlanda referitoare la legalizarea avortului in caz de dizabilitate a copilului, ambasadorul Danemarcei în Irlanda a negat că țara sa are o politică de înlăturarea a copiilor cu sindrom Down, scrie portalul Știri pentru viață.
 
 Guvernul danez oferă teste gratuite pentru depistarea sindromului Down, ajungându-se ca, într-un sondaj din 2015, 70% dintre bărbați să declare că este un lucru bun să nu se mai nască copii cu sindrom Down, iar în rândul femeilor 50% să considere același lucru.

În 2015, Președinta Asociației moașelor arată explicit că scopul testelor este avortul: „Când poți descoperi aproape toți fetușii cu sindrom Down, atunci ne apropiem de o situație în care majoritatea lor vor fi avortați”.

Termenul eugenie nu se găsește în actele oficiale – este tabu după practicile eugeniste ale naziștilor. Dar practicile eugenice se perfecționează și sunt acceptate din ce în ce mai mult de societate, sub alte nume.

În Danemarca se speră că în 30 de ani nu va mai fi nici un copil cu sindrom Down. Dar nu pentru că se va descoperi un remediu acestei afecțiuni genetice, ci pentru că vor fi toți avortați.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews