ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Recep Erdogan și guvernul Turciei ar avea legături directe cu anumite organizații teroriste. Informația apare într-un document guvernamental confidențial din Germania care a ajuns la postul TV - ARD, anunță Digi 24.

Potrivit documentului, partidul aflat la putere în Turcia și președintele Recep Erdogan și-au exprimat solidaritatea și au desfășurat acțiuni de susținere în favoarea organizației palestiniene Hamas, a Frăției Musulmane din Egipt și opoziției islamiste din Siria.

Același document arată că relațiile dintre președintele Turciei și aceste organizații s-au intensificat în ultimii cinci ani, de când Recep Erdogan a început să ia decizii care au dus către islamizarea țării.

Informațiile vin pe fondul unei situații tot mai tensionate între Turcia și Occident, pe fondul zecilor de mii de epurări decise de puterea de la Ankara în urma puciului eșuat din 15 iulie.

„Nu-mi place deloc ce face Erdogan. Dar nu cred, așa cum mulți din partidul Verzilor, Social-Democrat sau Stânga o fac, că trebuie să întrerupem cooperarea cu Erdogan. Nu. Ne bazăm pe cooperarea cu el și protejarea intereselor noastre, a responsabilităților și asta presupune o cooperare rațională cu vecinii, fie că îți place sau nu. Alternativa e mai rea”, spune Wolfgang Schaeuble, ministrul de Finanțe al Germaniei.