ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Certificatul Verde COVID a fost doar începutul: se pregătește controlul digital total al vieții noastre.

Guvernul canadian a anunțat că lucrează cu conducerile principalelor agenții aeriene la un proiect care să oblige toți călătorii să aibă „documente de identitate digitale” și să treacă printr-un sistem de recunoaștere facială înainte de a se îmbarca în avion.

Într-o declarație a Ministerului canadian al Securității Publice și Protecției Civile, publicată în Canada Gazette, se arată:

„În conformitate cu Planul Previzional de Reglementare 2021-2023 pentru Securitate Publică, necesitatea de a actualiza Reglementările de Securitate a Călătoriilor pentru a oferi mai multe opțiuni călătorilor și industriei aeriene de a răspunde exigențelor de verificare a identității înaintea îmbarcării cu ajutorul inovațiilor a fost și ea luată în considerare în cursul ședințelor de consultare cu părțile interesate.”

Documentul afirmă că, printre aceste „opțiuni”, sunt incluse „documente de identitate digitalizate, documente de identitate digitale și documente de călătorie biometrice”.

Ministerul Securității Publice definește „documentele de călătorie biometrice” ca fiind„documente de identificare electronică care folosesc identificatori biometrici (ca recunoașterea facială)”.

Guvernul Trudeau afirmă că patru companii aeriene, al căror nume nu a fost dat, doresc să implementeze cât mai curând „soluții inovative de management al identității (!)”.

Anul trecut, Agenția de Control al Frontierelor din Canada afirma că este nevoie „urgentă” de crearea unui Birou al Managementului Biometriei și Identității, care să fie folosit la verificarea statului vaccinal al tuturor canadienilor și turiștilor străini care intră în țară.

Canada (împreună cu Olanda) sunt „parteneri pilot” ai unui proiect al Forumului Economic Mondial intitulat „Identitatea digitală a călătorilor cunoscuți” .