Doi imigranți marocani din Italia au fost arestați în legătură cu bombardarea biroului partidului Liga, al vicepremierului italian Matteo Salvini, anunță freewestmedia.com


Atacul a avut loc în luna ianuarie, fiind vizat un birou al formațiunii conservatoare Liga, din San Valentino Torio. Clădirea a fost distrusă în urma deflagrației, însă politicienii de stânga  au minimalizat incidentul, spunând că a fost vorba de „focuri de artificii de Crăciun”, potrivit ziarului Il Giornale.
 
Principalii suspecți sunt Abderrahim S, în vârstă de 41 de ani, și Moktar J de 37 de ani, care, spun procurorii, sunt anchetați sub suspiciunea detonării unei bombe artizanale, conform imaginilor surprinse de camerele video din zonă.

Mariano Falcone, reprezentantul Ligii din Salerno, a declarat că, deși daunele provocate clădirii nu au fost atât de mari, „este clar că e un atac împotriva lui Matteo Salvini și a Ligii”.

Incidentul a venit la scurt timp după apelul lansat de reprezentanții unui colegiu din Italia pentru asasinarea lui Matteo Salvini. Și în condițiile în care, la Universitatea din Bologna, studenții de la științe politice învață că partidul lui Salvini face parte din „extrema dreaptă politică violentă”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews