ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi imigranți marocani din Italia au fost arestați în legătură cu bombardarea biroului partidului Liga, al vicepremierului italian Matteo Salvini, anunță freewestmedia.com


Atacul a avut loc în luna ianuarie, fiind vizat un birou al formațiunii conservatoare Liga, din San Valentino Torio. Clădirea a fost distrusă în urma deflagrației, însă politicienii de stânga  au minimalizat incidentul, spunând că a fost vorba de „focuri de artificii de Crăciun”, potrivit ziarului Il Giornale.
 
Principalii suspecți sunt Abderrahim S, în vârstă de 41 de ani, și Moktar J de 37 de ani, care, spun procurorii, sunt anchetați sub suspiciunea detonării unei bombe artizanale, conform imaginilor surprinse de camerele video din zonă.

Mariano Falcone, reprezentantul Ligii din Salerno, a declarat că, deși daunele provocate clădirii nu au fost atât de mari, „este clar că e un atac împotriva lui Matteo Salvini și a Ligii”.

Incidentul a venit la scurt timp după apelul lansat de reprezentanții unui colegiu din Italia pentru asasinarea lui Matteo Salvini. Și în condițiile în care, la Universitatea din Bologna, studenții de la științe politice învață că partidul lui Salvini face parte din „extrema dreaptă politică violentă”.