ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Pietro Bellantoni din Italia s-a stins din viață în timpul nopții, avea doar 42 de ani. De puțin timp intrase în echipa editorială a Rai Calabria. În primăvară a fost diagnosticat cu o boală gravă care l-a învins, pe 20 septembrie, deși recent părea să meargă spre mai bine.

Pietro Bellantoni a lucrat ca jurnalist profesionist din 2009, s-a născut în Scilla și a locuit în Reggio Calabria. A lăsat în urmă o fetiță de trei ani, potrivit lametino.it.  

Se alăturase echipei editoriale a Rai Calabria în martie anul trecut. „La câteva luni după intrarea în Rai, Pietro a fost lovit de o boală gravă, pe care, totuși, părea să o fi depășit, creând speranțe într-o revenire promptă în redacția cu care, ca profesionist, a continuat să colaboreze chiar și în momente mai grele, înainte de agravarea bolii care l-a învins. În Rai Calabria a fost imediat apreciat de colegi și superiori pentru profesionalismul, amabilitatea sa și mai ales pentru competența sa”, au scris colegii săi.

A fost redactor timp de aproximativ zece ani la Corriere della Calabria. În trecut, a lucrat în Torino, în redacția ziarelor La Stampa și La Repubblica și, pentru TV, la Studio Aperto. În plus, a fost directorul site-ului online Ilreggino.it și coordonatorul biroului de presă al Regiunii Calabria. Editura și redacția Il Lametino a scris că este alături de familia îndurerată a lui Pietro Bellantoni și își exprimă condoleanțe.

Consiliul Regiunii Calabria a scris un mesaj de condoleanțe:

„Jurnalistul Pietro Bellantoni, jurnalist profesionist calabrian, care, pentru o perioadă, a lucrat și în instituția Regiunii, coordonând biroul de presă pentru câteva luni, s-a stins din viață din cauza unei boli grave. Este o zi de durere pentru o astfel de moarte prematură, care lipsește lumea media de un reporter cult și pregătit. Consiliul regional se adună în jurul membrilor familiei, la Tgr Rai Calabria, și exprimă condoleanțe”.

O jurnalistă de la Il Sole 24 Ore, găsită de familie fără viață

Un alt jurnalist din Italia, Manuela Aizpuru, din orașul Orbetello, a fost găsită fără viață seara, pe 20 septembrie, într-un camping unde a mers să-și petreacă vacanța cu câinele ei. Ea lucra la Il Sole 24 Ore și avea 57 de ani.
 
Devenise un oaspete obișnuit al campingului Osa, unde își petrecea vacanțele. Manuela Aizpuru frecventa coasta Maremma de peste 30 de ani.

Membrii familiei ei o căutau, întrucât nu răspundea la telefon. După căutări, au făcut teribila descoperire, găsind-o fără viață, potrivit imolaoggi.it

Originară din Roma, ea lucra la Sole 24 Ore. Era expertă în chestiuni juridice. Marea ei pasiune a fost softballul, devenind chiar campioană europeană. Ea a câștigat campionate și a fost prezentă la Campionatele Mondiale. În 2016 a candidat și pentru funcția consilier pentru municipalitatea XIII din Roma pe lista „Giachetti primar”.