Petre Crăciun și Ligia Stan, doi tineri români din Londra, au creat cea mai uşoară bicicletă pliabilă din lume. Aceasta a fost botezată Hummingbird (Pasărea colibri), fiind realizată din fibră de carbon, are doar 6 kilograme şi jumătate, cu trei kilograme mai puţin decât orice altă bicicletă pliabilă din lume. Hummingbird va avea două versiuni și va fi disponibilă în mai multe culori: single-speed și 5-speed și două tipuri de roți - 16” și 20”.

Datorită dimnesiunilor sale, atunci când este pliată încape într-un portbagaj sau într-o valiză, pentru a fi transportată cu avionul.

”Pasărea colibri este cea mai mică și rapidă pasăre din lume, ni s-a părut că este un simbol puternic care se aliniază cu valorile companiei noastre. Suntem mereu pe fugă, mereu aplicând idei noi și vrem să fim lideri în nișa bicicletelor pliabile ușoare”, au spus inventatorii acesteia, conform iqads.ro.

Planurile celor doi nu se opresc aici, aceștia dorind ca în timp să reușească să doboare acest record, chiar și în cazul bicicletor care nu se pliază.

”În viitor vrem să construim o bicicletă și mai ușoară, încercăm să ajungem la 4-5 kg, poate chiar cea mai ușoară bicicletă din lume, nu doar cea mai ușoară bicicletă pliabilă. Încercăm o variantă cu roți mai mari și un pachet mai compact atunci când pliezi bicicleta, toate idei la care schițăm în fiecare seară”, au povestit cei doi.

Campania de finanțare a producției bicicletei e disponibilă pe Kickstarter începând de azi, iar românii au deja un partener şi vor începe producţia la sfârşitul lunii.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews