ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Petre Crăciun și Ligia Stan, doi tineri români din Londra, au creat cea mai uşoară bicicletă pliabilă din lume. Aceasta a fost botezată Hummingbird (Pasărea colibri), fiind realizată din fibră de carbon, are doar 6 kilograme şi jumătate, cu trei kilograme mai puţin decât orice altă bicicletă pliabilă din lume. Hummingbird va avea două versiuni și va fi disponibilă în mai multe culori: single-speed și 5-speed și două tipuri de roți - 16” și 20”.

Datorită dimnesiunilor sale, atunci când este pliată încape într-un portbagaj sau într-o valiză, pentru a fi transportată cu avionul.

”Pasărea colibri este cea mai mică și rapidă pasăre din lume, ni s-a părut că este un simbol puternic care se aliniază cu valorile companiei noastre. Suntem mereu pe fugă, mereu aplicând idei noi și vrem să fim lideri în nișa bicicletelor pliabile ușoare”, au spus inventatorii acesteia, conform iqads.ro.

Planurile celor doi nu se opresc aici, aceștia dorind ca în timp să reușească să doboare acest record, chiar și în cazul bicicletor care nu se pliază.

”În viitor vrem să construim o bicicletă și mai ușoară, încercăm să ajungem la 4-5 kg, poate chiar cea mai ușoară bicicletă din lume, nu doar cea mai ușoară bicicletă pliabilă. Încercăm o variantă cu roți mai mari și un pachet mai compact atunci când pliezi bicicleta, toate idei la care schițăm în fiecare seară”, au povestit cei doi.

Campania de finanțare a producției bicicletei e disponibilă pe Kickstarter începând de azi, iar românii au deja un partener şi vor începe producţia la sfârşitul lunii.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews