ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Treisprezece membri ai unei rețele de trafic de persoane, printre care 10 kurzi și doi români, sunt judecați începând de luni la Poitiers, în vestul Franței, la doi ani după o spectaculoasă urmărire cu focuri de armă pe autostradă, care a dus la deschiderea anchetei, transmite AFP, citată de Agerpres.

Dintre inculpați sunt prezenți doar șase, care sunt acuzați de ședere ilegală în grup organizat, violență armată, transport de arme de război, posesie de documente false. Alți patru inculpați sunt fugari, în timp ce trei se află sub control judiciar.

Ancheta a început în iunie 2017 în Franța, după un schimb de focuri petrecut noaptea pe o autostradă în sud-vestul republicii, fără a se înregistra răniți, deși patru TIR-uri au fost lovite de gloanțe.

Doi români și 10 kurzi irakieni se regăsesc între cei 13 inculpați, prezentați ca personajele principale ale unei rețele bine organizate în scopul traficării de migranți cu destinația Marea Britanie.