Treisprezece membri ai unei rețele de trafic de persoane, printre care 10 kurzi și doi români, sunt judecați începând de luni la Poitiers, în vestul Franței, la doi ani după o spectaculoasă urmărire cu focuri de armă pe autostradă, care a dus la deschiderea anchetei, transmite AFP, citată de Agerpres.

Dintre inculpați sunt prezenți doar șase, care sunt acuzați de ședere ilegală în grup organizat, violență armată, transport de arme de război, posesie de documente false. Alți patru inculpați sunt fugari, în timp ce trei se află sub control judiciar.

Ancheta a început în iunie 2017 în Franța, după un schimb de focuri petrecut noaptea pe o autostradă în sud-vestul republicii, fără a se înregistra răniți, deși patru TIR-uri au fost lovite de gloanțe.

Doi români și 10 kurzi irakieni se regăsesc între cei 13 inculpați, prezentați ca personajele principale ale unei rețele bine organizate în scopul traficării de migranți cu destinația Marea Britanie.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews