ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


S-au căsătorit si au decis să petreacă această zi din viaţa lor alături de victime ale războiului, nevoite să ia calea exilului. 

Ştirea a apărut în presa din Turcia şi a fost preluată de toate ziarele occidentale. Pentru că povestea tinerilor turci Fethullah Üzümcüoğlu și Esra Polat a impresionat la maximum. Cei doi s-au căsătorit într-o provincie apropiată de granița cu Siria şi au invitat la nunta lor 4 000 de refugiați sirieni.

Ideea de a împărți această zi specială cu aceia mai nefericiți i-a aparținut lui Ali Üzümcüoğlu, tatăl mirelui. El a spus pentru ziarul Serhat Kilis că spera ca alții să facă la fel și să împartă momentele lor de bucurie cu frații și surorile din Siria, relatează The Independent.

Printre cei care i-au servit pe refugiați se află chiar Fethullah și Esra. Mireasa a spus că a trăit o experiență minunată și că este foarte fericită pentru că a împărțit mâncarea cu oamenii care au mai mare nevoie de ea.

”Să vezi fericirea din ochii copiilor refugiați este un lucru de neprețuit. Ne-am început călătoria spre fericire făcându-i pe alții fericiți și acesta e un sentiment grozav”, a spus mirele.
 
În urma conflictului din Siria, numărul celor nevoiţi să părăsească ţara a ajuns la peste 4 milioane de oameni - o şesime din populaţia totala - ce caută adăpost în ţările învecinate. ONU sustine că Siria se gaseste in centrul celei mai mari crize de refugiati din ultimii 25 de ani.

Agentia pentru refugiati ONU, UNHCR, a anuntat luna trecută ca numarul total de refugiati sirieni in Turcia, Liban, Irak, Iordania, Egipt si in alte parti ale nordului Africii a ajuns la 4,013,000 de oameni.