ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un cuplu de tineri americani, Jay Austin și Lauren Geoghegan, și-a găsit sfârșitul luna trecută, în Tadjikistan, după ce au fost loviți de o mașină și apoi hăcuiți cu cuțitele până la moarte de bărbați care au coborât din respectivul autovehicul, informează CBS News.

Cei doi tineri își dăduseră demisiile din joburile pe care le aveau la Washington, pentru a se dedica călătoriilor și explorării lumii.

„Am devenit obosit petrecându-mi cele mai bune ore din zi în fața unui dreptunghi luminos și colorându-mi cei mai buni ani din viață în nuanțe de gri și bej. Am pierdut prea multe apusuri de soare cât eram cu spatele întors. Prea multe furtuni au trecut neobservate, prea multe adieri gentile au trecut nevăzute”, a scris Austin pe blog înainte să plece.

Aceștia au pornit în călătoria în jurul lumii cu gândul de a demonstra că oamenii nu sunt răi și că lumea nu este un loc de speriat.

„Citești ziarele și te fac să crezi că lumea este un loc mare și înfricoșător. Oamenii - spune narativa - nu trebuie să fie creditați cu încredere. Oamenii sunt răi. Dar eu nu cred. Răul este concept inventat de noi oamenii pentru a putea face față la complexitatea confraților noștri oameni care au valori și credințe și perspective diferite de ale noastre...În mare, oamenii sunt blânzi. Interesați de sine, uneori, miopi alteori, dar buni. Generoși și minunați și blânzi”, a scris pe blog.

Cu toatea astea, realitatea i-a lovit mai curând decât se așteptau. În timpul călătoriei lor în jurul lumii, cei doi tineri vegani au ajuns în Tadjikistan, un stat asiatic din vecinătatea Afganistanului. În timp ce călătoreau pe biciclete în respectiva țară, o mașină a intrat în cei doi americani. Cinci bărbați au ieșit din vehicul și i-au înjunghiat pe cei doi până la moarte. Tot în atacul de pe 29 iulie, au mai murit și un Elvețian și un olandez.

Două zile mai târziu, Statul Islamic a dat publicității un clip în care a revendicat atacul. 
 
Ultima postare de pe contul de Instagram al celor doi datează de pe 25 iulie. În timpul călătoriei lor, cei doi au trecut și prin Bulgaria.
 
Generația „milenialilor” (de la englezescul millennials) este, conform Institutului de cercetare sociologică Pew Center din SUA, formată din persoanele născute între 1981 și 1996. 
 
Observatorii conservatori arată că această mentalitate „flower-power” își are originile în revoluția culturală din Occident din anii '60.