ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi traficanți de organe de copii au fost prinși de poliția britanică. Bărbatul acuzat că a încercat să ducă un copil în Marea Britanie în vederea recoltării de organe este un cunoscut politician din Nigeria. El era însoțit de soția sa, potrivit BBC, citat de Cotidianul.

Și în România anilor '90 se spunea despre un ministru și soția sa că se ocupau de trafic de copii în vederea prelevării de organe. Oare unde or fi rezultatele cercetărilor organelor speciale de atunci?

Un senator nigerian de rang înalt și soția sa au fost identificați ca fiind cuplul acuzat la Londra de tentativă de recoltare de organe de la copii.

Ike Ekweremadu, în vârstă de 60 de ani, și Beatrice Nwanneka Ekweremadu, în vârstă de 55 de ani, ambii cetățeni nigerieni, vor fi duși la Tribunalul Uxbridge Magistrates’ Court. Senatorul nigerian a fost inculpat în Marea Britanie.

„Marfa”, un copil de vârstă necunoscută, a fost luat în îngrijire de autoritățile britanice.

Cuplul a fost acuzat de conspirație pentru transportul unui copil în Marea Britanie în vederea recoltării de organe. Ekweremadu a avut trei mandate de vicepreședinte al Senatului nigerian, din 2007 până în 2019, mai informează sursele citate.

Acuzațiile au fost formulate în urma unei anchete efectuate de o echipă specializată în infracțiuni a Poliției. Investigația a fost lansată după ce detectivii au fost alertați cu privire la posibile infracțiuni în conformitate cu legislația privind sclavia modernă, în mai 2022, informează și DailyMail.

În 2017, un fost ministru al guvernului nigerian a afirmat că migranților din țara sa li se recoltau organele după ce erau vânduți ca sclavi.  Femi Fani-Kayode, fost ministru al aviației din Nigeria, a afirmat că 75% dintre sclavii cărora li se recoltează organele în Africa de Nord provin din țara sa.

Avocatul cu studii la Universitatea Cambridge a adăugat că victimelor le sunt "mutilate corpurile" și sunt "prăjite ca niște suya". "Îi vând ca sclavi și fie îi ucid, mutilează - pentru organe -, torturează sau îi muncesc până la moarte".

Ekweremadu este un vechi aliat al fostului președinte al Nigeriei, Goodluck Jonathan, și a ocupat funcția de vicepreședinte al Senatului nigerian, una dintre cele mai puternice poziții din țară, din 2007 până în 2019.

Avocat de profesie, el a fost numit profesor invitat pentru legături corporative și internaționale la Universitatea din Lincoln la începutul acestei luni.

În timp ce a acceptat numirea, dl Ekweremadu ar declarat că a văzut-o ca pe "o chemare de a servi umanitatea și sunt întotdeauna foarte recunoscător pentru aceasta", scrie The Telegraph.