Canalele televiziunii române vor fi redenumite și vor fi transformate în posturi HD. Așa a anunțat marți directorul general al Televiziunii Române, Doina Gradea, la CNA. Un alt anunț important făcut de Gradea a fost că în planul de Centenar al Televiziunii Române se află reorganizarea, de către TVR, a festivalului „Cerbul de Aur”, informează news.ro.

De asemenea,  TVR va produce și va difuza, pentru prima dată în istoria instituției, un serial istoric.

„Redenumirea, rebranduirea canalelor TVR este în planul nostru. Vom judeca cu mult discernământ, pentru că brandul TVR este extrem de puternic și în toate cercetările care au fost făcute de piață, brandul TVR rămâne ca unul dintre cele mai puternice. Vom face lucrul acesta. Sper să o facem anul acesta de Centenar. Avem și resursele financiare. Repet, cu mult dicsernămât, pentru că am discutat și cu partenerii noștri cu care realizăm programe, cu care facem festivaluri, emisiuni. Toată lumea se înghesuie pe TVR1, dar TVR 2 are audiență la fel de bună, este canalul generalist. TVR 3 - dorim să îl creștem, pentru că e foarte important ce se întâmplă acolo”, a spus Gradea.

„Cerbul de Aur va fi, este ediție aniversară – 50 de ani de la prima ediție și va fi anul acesta. Încă nu vă putem spune foarte clar, vom comunica la momentul respectiv. Este în planul de Centenar pentru noi inclusiv Cerbul de Aur”, a precizat Doina Gradea.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews