ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump intenționează să participe la funeraliile fostului președinte George Bush Sr. și va decreta 5 decembrie zi de doliu național în onoarea celui de-al 41-lea președinte american, a informat Casa Albă, scrie Washington Post.
 
Donald Trump și prima doamnă, Melania Trump, vor participa la funeraliile lui George Bush Sr, la Catedrala Națională din Washington, a anunțat secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders. „Se fac aranjamente pentru funeralii de stat”, a declarat ea.

De asemenea, Casa Albă a emis o proclamație prezidențială prin care a ordonat ca steagul american să fie coborât în bernă la Casa Albă și la toate clădirile publice, posturile militare, ambasadele SUA, precum și consulatele din întreaga lume, timp de 30 de zile.

În ciuda relațiilor tensionate de ani buni dintre familiile Bush și Trump, președintele american l-a lăudat pe Bush senior pentru faptul că a fost un veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial.
„Președintele George H.W. Bush a avut o viață lungă, frumoasă și plină de succes. De fiecare dată când eram cu el i-am observat bucuria față de viață și mândria față de familia sa. Realizările lui au fost mari de la început până la sfârșit. A fost cu adevărat un om minunat și toată lumea îi va duce dorul!”, a scris Trump pe Twitter.

George H.W. Bush, cel de al 41-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, care a ocupat funcția între anii 1989 și 1993, a murit, la vârsta de 94 de ani.