ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele ales al SUA Donald Trump a declarat că "studiază" dacă să se retragă din Acordul de la Paris asupra schimbărilor climatice, pentru că se teme că dacă va urma regulile ar însemna să piardă din competitivitatea economică în fața unor țări precum China, relatează EFE.

"Studiez acordul (de la Paris). Nu vreau să ne pună într-un dezavantaj competitiv economic față de alte țări, nu vreau să i se dea Chinei sau altor țări un avantaj asupra noastră", a declarat Trump într-un interviu difuzat duminică de Fox News.

Lui Trump nu-i va fi prea ușor să retragă SUA din acest acord care reunește peste o sută de țări, având în vedere că acesta a fost deja ratificat și cuprinde o clauză care l-ar obliga să aștepte patru ani din momentul în care ar decide să-l abandoneze și până când s-ar perfecta aceasta ieșire.

Președintele ales a reiterat că are "mintea deschisă" referitor la posibilitatea de a rămâne în Acordul de la Paris, dar a subliniat că "nimeni nu știe cu adevărat" ce se întâmplă cu schimbarea climatică, în pofida numeroaselor studii științifice care i-au demonstrat efectele, informeaza Agerpres.

Donald Trump l-a numit săptămâna trecută pe Scott Pruitt, un sceptic în domeniul climatic, pentru a conduce Agenția de Protecție a Mediului (EPA).

În același timp, i-a primit la Tower Trump din New York pe doi mari activiști în lupta împotriva schimbărilor climatice, fostul vicepreședinte american Al Gore și actorul Leonardo DiCaprio, care i-a înmânat un exemplar al documentarului său "Before The Flood".