ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Donald Trump a declarat, în cadrul vizitei oficiale din Arabia Saudită, că Statele Unite vor crea un centru global în Orientul Mijlociu pentru combaterea extremismului islamic și a subliniat că liderii musulmani trebuie să prevină radicalizarea, notează Reuters.

„Sunt onorat să fiu primit de astfel de gazde. Am auzit mereu vorbe bune despre Arabia Saudită, dar aceste cuvinte nu exprimă suficient grandoarea acestui loc. Astăzi începem un capitol nou în privința relațiilor dintre cele două state. Sunt aici să livrez un mesaj de prietenie, de speranță și de dragoste. De aceea am decis să vin în inima lumii musulmane în prima mea vizită externă", a spus Trump.

Președintele american și-a continuat discursul de la Riad subliniind importanța combaterii extremismului islamic, care afectează întreaga planetă.

„Am promis că SUA nu va impune un mod de viață altor state, dar vom promova pacea, securitatea și prosperitatea în această regiune, precum și în întreaga lume. Vrem să le oferim copiilor noștri un viitor plin de speranță. Vom deschide un centru global care să combată extremismul, chiar aici în Orientul Mijlociu. Liderii musulmani trebuie să preia controlul în prevenirea radicalizării. Vrem să cooperăm și să ne unim în fața extremismului terorist. Trebuie să învingem ideologia teroristă, care afectează foarte multe țări", a spus Donald Trump.

 Liderul de la Casa Albă a descris lupta împotriva terorismului ca una între bine și rău, nefiind vorba despre o ciocnire între civilizații.

„Aceasta este o luptă între criminalii barbari care încearcă să elimine vieți omenești și oameni decenți de toate religiile care încearcă să protejeze viața. Teroriștii nu se închină divinității, ei venerează moartea. Putem învinge răul dacă ne unim împotriva uciderii musulmanilor nevinovați, a asupririi femeilor, a persecutării evreilor și a măcelăririi creștinilor. Terorismul s-a răspândit în întreaga lume, dar drumul către pace începe chiar aici, acum", a spus Trump.