ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american, Donald Trump, și fostul strateg șef al Casei Albe, Steve Bannon, au avut un schimb dur de replici, de la distanță.

„Steve Bannon nu are nimic de-a face cu președinția mea. Când a fost concediat, nu și-a pierdut doar slujba, ci și mințile. El nu reprezintă nimic pentru mine, este doar pentru el”, a declarat Trump, potrivit news.ro. 

Declarația lui Trump a venit după ce Steve Bannon a catalogat o întâlnire, în iunie 2016, a unui grup de ruși cu Donald Trump Jr. și reprezentanți de rang înalt ai campaniei tatălui acestuia drept „trădătoare” și „nepatriotică”, potrivit unor fragmente dintr-o nouă carte, la care agenția a avut acces miercuri.

Bannon o ia în derâdere și afirmă că a fost uimit de întâlnirea în Trump Tower, la New York, în care o avocată, Natalia Veselnițkaia, ar fi propus informații compromițătoare despre candidata democrată la președinție Hillary Clinton, potrivit cărții „Fire and Fury: Inside the Trump White House” („Foc și pară: Înăuntrul Casei Albe a lui Trump”) a lui Michael Wolff.

La întâlnire, aranjată de fiul lui Trump, au participat și ginerele lui Trump Jared Kushner și directorul, pe atunci, al campaniei, Paul Manafort.

Ea este vizată de o anchetă federală cu privire la o eventuală complicitate, în alegeri, între echipa de campanie a lui Trump și Rusia.

Trump a respins orice astfel de complicitate.