ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul de Securitate al ONU trebuie să fie pregătit să impună sancțiuni suplimentare și mai ferme Coreii de Nord, pe fondul intensificării tensiunilor legate de programele sale balistic și nuclear, a declarat luni președintele american Donald Trump, transmite Reuters.

„Situația actuală din Coreea de Nord este inacceptabilă", a subliniat Donald Trump în fața presei înaintea unui dejun cu ambasadori din țările Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.

„Este o amenințare reală pentru lume, fie că vrem sau nu să vorbim despre asta. Coreea de Nord este o mare problemă pe plan mondial și o problemă pe care va trebui să o rezolvăm într-un final", a punctat Trump.

Remarcile sale survin într-un moment de tensiune ridicată în Peninsula Coreea, după mai multe teste cu rachete ale Phenianului, pe fondul unei escaladări verbale între regimul nord-coreean și administrația de la Washington, care a sugerat chiar că ia în calcul posibilitatea unor lovituri preventive.

Donald Trump a amintit luni și de recentul eșec al Consiliului de Securitate de a lua măsuri după atacul chimic din Siria de la începutul lui aprilie, calificându-l drept o "mare dezamăgire".

La 12 aprilie, Rusia și-a exercitat în Consiliul de Securitate al ONU dreptul de veto asupra unei rezoluții prezentate de Statele Unite, Franța și Marea Britanie pentru a condamna atacul chimic de la 4 aprilie de la Khan Shaykhun, din 4 aprilie, soldat cu 87 de morți din care 31 de copii, și pentru a cere regimului de la Damasc să colaboreze la investigarea celor întâmplate.