ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump, candidatul republican pentru nominalizarea partidului său la alegerile prezidențiale din SUA, promite că, dacă va ajunge președinte, nu doar că ar reintroduce tortura prin simularea înecului pentru suspecții de terorism, ci ar aplica tehnici "mult mai rele", conform site ului italian askanews.it.
 
Metoda de tortură, introdusă în mandatul lui George W. Bush și folosită de CIA, a fost interzisă în 2009. Un raport întocmit de Senatul american în 2014 arăta că nu a ajutat la obținerea de informații prețioase pentru securitatea Statelor Unite.

„În Orientul Mijlociu, creștinii sunt decapitați. Sunt indivizi care taie capetele oamenilor. Ne confruntăm cu situații cu care n-am mai avut de-a face niciodată. Eu aș reintroduce simularea înecului, de fapt aș introduce ceva chiar mai rău decât simularea înecului”, a declarat Donald Trump, candidat republican la președinția SUA.

„Legea definește tortura drept o durere îngrozitoare asociată cu pierderea unui organ. Deci, potrivit acestei definiții, (n.r.: simularea înecului) nu este un act de tortură. Este o tehnică dură de interogare, o tehnică de interogare intensă, dar nu întrunește criteriile general acceptate pentru tortură. Dacă, să spunem, ar trebui să dejucăm un atac terorist iminent asupra unui oraș vă asigur că eu, ca președinte al țării, voi face uz de orice metode dure de interogare pentru a apăra poporul”, a spus, la rândul său, Ted Cruz, un alt candidat republican la președinția SUA.