ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, este de părere că francezii, a căror țară este "complet" distrusă de terorism, vor fi supuși unor controale mai riguroase pentru a putea intra în SUA în cazul în care el va fi ales președinte, transmite duminică AFP.

 Miliardarul american a fost întrebat în cadrul emisiunii "Meet the Press" de la NBC asupra unei eventuale extinderi a propunerii sale care vizează limitări impuse asupra intrării în SUA a cetățenilor acelor țări "aflate în pericol din cauza terorismului".

"Vreau să prezint în săptămânile care vor urma o listă cu țările" vizate, a declarat el. "Avem probleme cu Germania și avem probleme cu Franța", două țări care au suferit în iulie atacuri revendicate de gruparea Stat Islamic.

La afirmația jurnalistului american care făcea referire la țări precum Franța "puse în pericol de către terorism", candidatul republican a răspuns: "Sunt total (puse în pericol). Și știți de ce? Este vina lor. Pentru că au autorizat unor persoane să vină pe teritoriul lor".

Trump a făcut apel în mai multe rânduri la controale riguroase asupra cetățenilor acestor țări și a fost foarte criticat, chiar în propria tabără, pentru propunerea sa de a interzice intrarea în SUA a musulmanilor din întreaga lume.

"Amintiți-vă acest lucru. Constituția noastră este fantastică. Dar nu ne dă dreptul să ne sinucidem, ok?", a mai spus el.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews