ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a acordat un interviu pentru Religion News Service, o agenție de știri din SUA care acoperă probleme de religie, etică, spiritualitate și morală. Trump vorbește despre cum a contribuit în mandatul său la sprijinirea creștinilor persecutați, apărând dreptul la libertatea de credință. Trump amintește că, așa cum a spus la ONU liderilor lumii,  ”drepturile noastre nu provin din guvernare, ci de la Dumnezeu” și spune că alături de administrația sa dorește ca bisericile să rămână deschise.

Publicăm mai jos interviul integral transmis de Casa Albă:

- Săptămâna trecută i-ați mulțumit lui Dumnezeu că v-ați infectat cu COVID. Ce ați învățat spiritual în timpul acestei experiențe?

Trump: A fost uimitor să văd atâția americani care și-au întins mâinile și au spus că se roagă pentru mine și familia mea. Această țară este plină de oameni minunați, cu o credință puternică în Dumnezeu. Eu și Melania am simțit rugăciunile americanilor din toată țara, și chiar din întreaga lume. Când eram în (spitalul Walter Reed) am spus: „Sunt minuni venite din cer”. Am vrut să spun că și eu și Melania îi suntem foarte recunoscători lui Dumnezeu că a avut grijă de familia noastră și ne-am făcut bine.

- Sunteți asociat frecvent cu lideri evanghelici influenți. Ce ați învățat de la ei din punct de vedere spiritual?

Trump: Sunt onorat să lucrez cu mulți americani buni credincioși, inclusiv cu marele nostru vicepreședinte Mike Pence, consilierul pentru credință Paula White și cu mulți alții. Acești oameni iubesc cu adevărat America și Îl iubesc pe Dumnezeu. La începutul acestei luni, Franklin Graham și alți oameni credincioși au venit în Biroul Oval pentru a se ruga pentru mine și țara noastră, așa cum fac deseori. Acești oameni uimitori iubesc SUA și au o dorință puternică de a lucra împreună pentru a face mai bună viața americanilor. Sunt pasionați de valorile tradiționale ale Americii și doresc ca bisericile noastre să fie deschise. Le apreciez rugăciunile și sunt încurajat de marea lor credință.

- Având în vedere sprijinul pe care l-ați primit în special de la creștinii evanghelici, vă considerați un creștin evanghelic?

Trump: Am crescut mergând la biserică cu familia mea, în New York. Părinții mei m-au învățat de mic importanța credinței și a rugăciunii. Deși în copilărie mergeam la o biserică presbiteriană, acum mă consider un creștin neconfesional. Eu și Melania am ajuns să vizităm câteva biserici uimitoare și să ne întâlnim cu mari lideri credincioși din întreaga lume. În timpul pandemiei, am ascultat slujbe bisericești în mediul virtual și știu că milioane de americani au făcut același lucru. Din fericire, multe biserici sunt acum din nou deschise, iar oamenii pot merge. Week-end-ul trecut am vizitat Biserica Internațională din Las Vegas și m-am bucurat de o slujbă minunată.

- Ce ați făcut pentru a-i ajuta pe creștinii persecutați din întreaga lume?

Trump: Sub conducerea mea, SUA vor susține întotdeauna libertatea religioasă. L-am adus pe pastorul Andrew Brunson acasă, dintr-o închisoare din Turcia. Am sancționat comuniștii și socialiștii din Cuba și Venezuela, deoarece nu respectă libertatea religioasă. Departamentul de Stat a organizat cel mai mare eveniment din domeniul drepturilor omului din istorie, în timpul căruia am primit mai mulți supraviețuitori ai persecuțiilor religioase în Biroul Oval. Luna trecută, am evidențiat importanța libertății religioase chiar în primul paragraf al Acordurilor Abraham.

Anul trecut am fost mândru că am devenit primul președinte al Statelor Unite care a găzduit o reuniune la Organizația Națiunilor Unite privind protejarea libertății religioase din întreaga lume. În discursul meu, am reamintit liderilor lumii că drepturile noastre nu provin din guvernare , ci de la Dumnezeu. Și am cerut în mod explicit statelor să pună capăt persecuțiilor religioase. Acel eveniment l-am continuat cu un ordin executiv privind promovarea libertății religioase internaționale, care a consolidat angajamentul Americii față de această problemă critică, numindu-l drept o prioritate de politică externă a Statelor Unite. Administrația mea a protejat libertatea religioasă la nivel mondial prin creșterea finanțării pentru programele care ajută comunitățile religioase persecutate. Așa cum am spus la ONU, America este alături de credincioșii din fiecare țară care nu cer decât libertatea de a trăi în conformitate cu credința  lor. Și vom continua să facem acest lucru atât timp cât voi fi președinte.

- Ați continuat eforturile administrațiilor trecute pentru a avea „o administrație bazată pe credință”. Care sunt rezultatele  Inițiativei Credință și Oportunitate, de când ați înființat-o în 2018?

Trump: Am semnat un ordin executiv în mai 2018 prin care s-a instituit Inițiativa „Credință și Oportunitate” a Casei Albe. Aceasta servește drept poartă de intrare pentru comunitatea creștină. Sub administrația mea, am stabilit pentru prima dată un birou sau o persoană de legătură în fiecare agenție a cabinetului. Acest birou a găzduit mii de lideri credincioși pentru briefing-uri la Casa Albă, pentru a le asculta ideile și a lucra alături de ei pentru conservarea libertății religioase, protejarea valorilor noastre, ameliorarea sărăciei, consolidarea căsătoriilor și a familiilor, reducerea consumului de droguri și a dependenței, protejarea persoanelor fără adăpost, reducerea criminalității și reformarea închisorilor. Condusă de pastorul Paula White, această inițiativă lucrează pentru a elimina barierele care au împiedicat pe nedrept organizațiile bazate pe credință să lucreze sau să primească finanțare de la guvernul federal. Sunt foarte mândru de munca pe care am făcut-o pentru a proteja valorile americane și pentru a proteja marele nostru Prim Amendament.