ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump este convins că decizia de a interzice prezența transsexualilor în armata SUA a fost una bună și i-a făcut „un mare serviciu”.
Afirmația a fost făcută de președintele american vineri,  în cadrul unei conferințe de presă, la clubul său de golf din Bedminster, New Jersey, unde petrece vacanța, scrie advocate.com.

Întrebat de un reporter despre interdicția privind prezența transsexualilor în US Army,  pe care Trump a anunțat-o pe Twitter la 26 iulie, președintele a răspuns: „A fost o problemă foarte confuză pentru militari și cred că fac o mare favoare armatei”.

Într-o postare pe Twitter, luna trecută, președintele Trump spunea: „Armata noastră trebuie să se concentreze pe o victorie decisivă și totală, și nu poate suporta povara unor costuri medicale enorme și perturbările pe care persoanele transgender le-ar antrena”. 

Decizia lui Trump reprezintă o nouă lovitură la adresa politicii fostei administrații Obama care anunța anul trecut că armata trebuie să înceapă recrutări de persoane transsexuale.

Săptămâna aceasta, cinci miltari transsexuali au depus plângere împotriva lui Trump.

La începutul acestei luni, ministrul apărării, James Mattis, a anunțat că amână cu șase luni, respectiv până la 1 ianuarie 2018, deschiderea recrutării în armată pentru persoane transgender, decisă de fosta administrație democrată. Pentagonul estimează că ar exista între 2.500 și 7.000 de persoane transgender, la o armată de 1,3 milioane de militari în activitate.