ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump junior a publicat miercuri pe Twitter numele unui angajat al Agenției Centrale americane de Informații (CIA), Eric Ciaramella, pe care-l prezintă ca fiind agentul care a declanșat procedura de destituire a tatălui său, dând astfel deovadă de dispreț față de reglementările care-i protejează pe avertizorii de integritate, relatează AFP, preluată de news.ro.
 
Fiul președintelui american a reprodus astfel o identitate care circulă de săptămâna trecută în presa conservatoare și pe care AFP nu este în măsură să-l confirme.

În mesajul său postat pe Twitter, Donald Trump Jr îl acuză că a acționat împreună cu ”anti-Trump” și postează un link către un articol acuzator al site-ului de știri Breitbart (drapta radicală). ”Furnizarea oricărui nume avertizorului de integritate plasează această persoană și familia sa în pericol”, a reacționat Andrew Bakaj, avocatul agentului de informații care a tras semnalul de alarmă în urma unei convorbiri la telefon între Donald Trump și omologul său ucrainean Volodimir Zelenski.

Clientul său este un membru al serviciilor de informații care a fost detașat o perioadă la Casa Albă.

În această vară, avertizorul de integritate a prezentat îngrijorările sale mai multor oficiali, după discuția telefonică de la 25 iulie în care Trump ar fi cerut Kievului să ancheteze cu privire la rivalul său democrat Joe Biden.

Dezvăluirea semnalării sale i-a determinat pe democrați să inițieze, la 24 septembrie, exploziva procedură de destituire a președintelui, pe care-l acuză de abuz de putere în scopuri personale.

Donald Trump, care-și consideră convorbirea ”ireproșabilă” și se declară victima unei ”vânători de vrăjitoare”, a pus la îndoială în mod neîncetat imparțialitatea avertizorului de integritate.

”Nu există avertizor de integritate: există cineva cu obiective împotriva lui Donald Trump”, a scris el pe Twitter luni, cerând presei să-i dezvăluie identitatea.