Președintele Statelor Unite, Donald Trump, le-a cerut vineri companiilor americane ce desfășoară activități în Republica Populară Chineză să revină în S.U.A., amplificând conflictul comercial bilateral prin declarații dure, precum „Nu avem nevoie de China (...), ne-ar fi mult mai bine fără ei”.

„Țara noastră a pierdut, în mod stupid, mii de miliarde de dolari în relația cu China de-a lungul anilor. Nu-au furat proprietăți intelectuale într-un ritm de sute de miliarde de dolari pe an și vor să continue. Nu voi permite acest lucru! Nu avem nevoie de China și, sincer, ne-ar fi mult mai bine fără ei. Sumele masive de bani furate de China din Statele Unite an după an, de zeci de ani, trebuie și se vor opri. Prin urmare, marile noastre companii americane au ordinul de a începe imediat să caute alternative la China, inclusiv prin aducerea acasă și fabricarea produselor în SUA”, a transmis vineri președintele american pe contul său oficial de Twitter, citat de Mediafax


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews