ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Statelor Unite, Donald Trump, le-a cerut vineri companiilor americane ce desfășoară activități în Republica Populară Chineză să revină în S.U.A., amplificând conflictul comercial bilateral prin declarații dure, precum „Nu avem nevoie de China (...), ne-ar fi mult mai bine fără ei”.

„Țara noastră a pierdut, în mod stupid, mii de miliarde de dolari în relația cu China de-a lungul anilor. Nu-au furat proprietăți intelectuale într-un ritm de sute de miliarde de dolari pe an și vor să continue. Nu voi permite acest lucru! Nu avem nevoie de China și, sincer, ne-ar fi mult mai bine fără ei. Sumele masive de bani furate de China din Statele Unite an după an, de zeci de ani, trebuie și se vor opri. Prin urmare, marile noastre companii americane au ordinul de a începe imediat să caute alternative la China, inclusiv prin aducerea acasă și fabricarea produselor în SUA”, a transmis vineri președintele american pe contul său oficial de Twitter, citat de Mediafax