ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Niciodată o rachetă nord-coreeană nu va atinge teritoriul Statelor Unite, a dat asigurări luni seară președintele american ales, Donald Trump, într-un mesaj pe Twitter, ca răspuns la declarațiile liderului de la Phenian despre viitoarea sa rachetă balistică intercontinentală, transmite AFP.

„Coreea de Nord tocmai a afirmat că se află în ultimele etape ale dezvoltării unei arme nucleare capabile să atingă teritoriul american", a scris Donald Trump într-unul dintre mesaje sale nocturne devenite tradiționale. "Așa ceva nu se va întâmpla!", a adăugat el citat de Agerpres.

Mesajul este un răspuns direct la afirmațiile făcute cu prilejul Anului Nou de omul forte de la Phenian, Kim Jong-Un, potrivit cărora țara sa se află „în ultimele etape înainte de lansarea unei rachete balistice intercontinentale".

Coreea de Nord este de acum „o putere militară a Orientului pe care nici cel mai puternic dușman nu o va putea atinge", a insistat duminică liderul comunist.