ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nimeni nu a fost vreodată mai dur față de Moscova decât Donald Trump. O spune chiar președintele american, care promite și mai multe sancțiuni împotriva Rusiei, dacă va fi necesar, și reamintind cu acest prilej o confruntare „dură” dintre SUA și „trupele rusești” din Siria.

Încercarea lui Trump de a da din nou asigurări presei americane despre „duritatea” lui vizavi de Rusia l-a forțat să se întoarcă la podium, la sfârșitul unei conferinței comune cu prim-ministrul japonez Shinzo Abe din Florida.

„ Presa va spune mereu, indiferent de faptele mele, că nu am fost suficient de dur. Însă Rusia va spune că nimeni nu a fost mai dur decât Donald Trump”, a declarat președintele american, adăugând însă că nu e un lucru rău în a avea relații bune cu Moscova.

 Trump a vorbit și despre operațiunea militară efectuată de SUA, Franța și Marea Britanie împotriva regimului condus de Bashar al-Assad, afirmând că atacul a fost de o ”precizie absolută”.

„Am avut o confruntare foarte, foarte dură ... în Siria, acum o lună, între trupele noastre și cele rusești. Este foarte trist, dar mulți oameni au murit în această luptă”, a spus președintele american, deși nu există, până acum, nicio confirmare oficială că trupele americane și armata rusă s-au ciocnit direct în Siria. 

În martie, unele posturi de știri din SUA informau că mai mulți militari ruși au fost uciși într-o bombardament masiv american asupra „forțelor pro-Assad” din apropierea râului Eufrat. Secretarul american al Apărării, James Mattis, nu a putut confirma aceste informații. Moscova a confirmat însă că „mai mulți" cetățeni ruși s-au aflat printre cei uciși și răniți, dar  precizat că niciunul dintre ei nu aparținea armatei ruse”.