ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un jurnalist de la CNN a rămas fără acreditare la Casa Albă, după ce a reușit să-l enerveze pe Donald Trump în timpul unei conferințe de presă. În centrul scandalului s-a aflat o întrebare a reporterului despre imigranții care se îndreaptă spre SUA. Liderul american i-a cerut ziaristului să lase microfonul și l-a numit o persoană „îngrozitoare”.
 
Jurnalistul Jim Acosta i-a pus răbdarea președintelui Trump la încercare insistând asupra unui subiect legat de caravana imigranților din America Centrală, care se îndreaptă  spre SUA. 

Chestionat insistent de ziaristul CNN Jim Acosta cu privire la afirmația sa privind ”invazia” intenționată de membrii caravanelor de emigranți ilegali, Donald Trump și-a apărat poziția: ”Pentru mine, caravanele de emigranți ilegali sunt o invazie”, a declarat șeful Casei Albe. Reporterul CNN a argumentat că nu e nimic caracteristic unei invazii în mișcările emigranților ilegali care se apropie de teritoriul american, moment în care Donald Trump i-a recomandat ziaristului să își vadă de treaba lui de ziarist și să îl lase pe președinte să conducă politica Guvernului SUA, scrie România Liberă.

”Lasă-mă pe mine să conduc țara cum știu și fă-ți tu treaba la CNN. Dacă îți faci meseria cum trebuie, ratingul CNN va crește”, a afirmat Donald Trump.

Președintele a încercat apoi în zadar să dea cuvântul altui ziarist care încerca să adreseze întrebări, însă reporterul CNN a continuat să vorbească peste Donald Trump și peste ceilalți jurnaliști. Jim Acosta l-a acuzat pe Donald Trump că acționează pentru blocarea investigației privind așa-numita implicare a Rusiei în campania electorală a lui Trump, moment în care acesta s-a enervat, catalogând acuzația drept ”o escrocherie”. ”Postului CNN ar trebui să îi fie rușine că lucrezi pentru el. Ești o persoană agresivă și îngrozitoare. Nu ar trebui să tratezi oamenii așa cum o faci. Atunci când transmiți știri false, devii <>. Iar CNN transmite foarte des știri false”, a acuzat Donald Trump.

Nu este prima dată când președintele republican caracterizează presa progresistă drept ”inamic al poporului”. Atacat fără încetare de posturile de presă liberale americane, Donald Trump a catalogat chiar săptămâna trecută presa ostilă drept ”inamic al poporului”.

După conferința de presă, Casa Albă a anunțat că i-a retras acreditarea reporterului CNN Jim Acosta, informează Agerpres. Jurnalistul Jim Acosta, care s-a mai confruntat și în trecut cu Trump, a confirmat pe Twitter că i s-a interzis accesul la Casa Albă. CNN a reacționat la interdicție printr-un comunicat în care a apreciat remarcile președintelui drept "neamericane" și și-a susținut reporterul.