ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele SUA, Donald J. Trump, a anunțat decizia sa de a anula întâlnirea din 12 iunie cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un, informează Casa Albă.

Anunțul a fost făcut prin intermediul unei scrisori pe care Casa Albă a făcut-o publică joi noaptea.

„Cu tristețe, bazându-mă pe nemaipomenita furie și ostilitate pe care le-ați afișsat în cea mai recentă declarație a dvs, simt că nu este potrivit, să avem această mult plănuită întâlnire”, sună textul lui Donald Trump.

Oficiali nord coreeni l-au numit pe vicepreședintele Pence drept un „figurină politică” și au amenințat că renunță la întâlnirea din 12 iunie, după ce liderul american a sugerat că regimul de la Phenian ar putea ajunge precum Libia dacă refuză să ajungă la o înțelegere pentru denuclearizarea Peninsulei Coreene.

Trump și-a arătat dezamăgirea că „minunatul dialog” care se construise între cei doi lideri s-a dezintegrat, dar i-a mulțumit lui Kim pentru eliberarea ostaticilor.

„A fost un gest frumos și foarte apreciat”, a spus Trump. De asemenea, liderul american a spus că arsenalul american nuclear este atât de puternic, încât „mă rog la Dumnezeu astfel încât să nu fie niciodată folosit”.