Președintele american Donald Trump a anunțat că trupele sale vor pleca din Siria „foarte curând”, informează AFP citat de Agerpres.

„Vom pleca din Siria foarte curând”, „cu adevărat foarte curând”, a spus președintele american, de mai multe ori, într-un discurs rostit la Ohio. „Ne vom întoarce în țară, acasă la noi, acolo unde vrem să fim”, a insistat Trump, fără a da mai multe detalii.

„Curând vom lua înapoi 100% din califat, cum îi spun ei”, a încheiat Trump, vorbind despre teritoriile ocupate de SI în Irak și Siria în ultimii ani și de unde a fost alungată fie de forțele  irakiene, fie de regimul de la Damasc și aliații săi rus și iranian, fie de coaliția internațională condusă de Statele Unite și aliații lor arabo-kurzi.

Fostul șef al Departamentului de Stat, Rex Tillerson, afirma că SUA vor rămâne în Siria ă până la înfrângerea totală a SI, dar și pentru a contracara influența iraniană și, în cele din urmă, a ajuta la plecarea de la putere a lui Bashar al-Assad.

O retragere a trupelor americane din Siria ar fi în acord cu promisiunile făcute de actualul președinte în campania electorală, atunc când Donald Trump a promis că va deangaja forțele americane de peste hotare, în special din Irak și Siria.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews