Președintele american Donald Trump a anunțat că trupele sale vor pleca din Siria „foarte curând”, informează AFP citat de Agerpres.

„Vom pleca din Siria foarte curând”, „cu adevărat foarte curând”, a spus președintele american, de mai multe ori, într-un discurs rostit la Ohio. „Ne vom întoarce în țară, acasă la noi, acolo unde vrem să fim”, a insistat Trump, fără a da mai multe detalii.

„Curând vom lua înapoi 100% din califat, cum îi spun ei”, a încheiat Trump, vorbind despre teritoriile ocupate de SI în Irak și Siria în ultimii ani și de unde a fost alungată fie de forțele  irakiene, fie de regimul de la Damasc și aliații săi rus și iranian, fie de coaliția internațională condusă de Statele Unite și aliații lor arabo-kurzi.

Fostul șef al Departamentului de Stat, Rex Tillerson, afirma că SUA vor rămâne în Siria ă până la înfrângerea totală a SI, dar și pentru a contracara influența iraniană și, în cele din urmă, a ajuta la plecarea de la putere a lui Bashar al-Assad.

O retragere a trupelor americane din Siria ar fi în acord cu promisiunile făcute de actualul președinte în campania electorală, atunc când Donald Trump a promis că va deangaja forțele americane de peste hotare, în special din Irak și Siria.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.