ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump a anunțat pe Twitter demisia procurorului general, William Barr. Trump a precizat că acesta va părăsi funcția până la Crăciun. 

"Bill va pleca chiar înainte de Crăciun pentru a petrece sărbătorile cu familia sa, adjunctul secretarului Justiției Jeff Rosen, o persoană incredibilă, va asigura interimatul", a scris pe Twitter președintele în exercițiu, potrivit AFP.

Într-o scrisoare adresată președintelui Trump, William Barr scrie că își va părăsi funcția pe 23 decembrie.

Această scrisoare vine la scurt timp după ce Barr l-a informat pe președinte cu privire la evaluarea de către Departamentul de Justiție a acuzațiilor de fraudă electorală din partea echipei de campanie a lui Trump în privința alegerilor din 2020. Barr a promis că acuzațiile "vor fi urmărite în continuare".

În scrisoare, Barr a lăudat, de asemenea, ceea ce a numit reușite istorice ale președintelui Donald Trump, afirmând că acesta a contribuit la creșterea economiei, la consolidarea armatei și la reducerea imigrației ilegale.

Soarta lui Barr în ultimele zile ale administrației Trump a fost pusă sub semnul întrebării după ce declara săptămâna trecută că o anchetă a Departamentului de Justiție nu a găsit niciun semn de fraudă majoră în alegerile din noiembrie, contrazicând astfel afirmațiile false ale președintelui Donald Trump.

Drept răspuns, echipa juridică a președintelui Trump l-a acuzat pe Barr că ancheta nu a fost realizată în mod corect.