ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump a câștigat alegerile primare republicane din Kentucky, a doua victorie obținută sâmbătă după cea din Louisiana, potrivit previziunilor televiziunilor americane, informează AFP.

 Favoritul la învestitură nu a reușit în schimb să se impună în statele Kansas și Maine, celelalte două state în joc, unde a câștigat senatorul de Texas Ted Cruz.

Într-un discurs după anunțul victoriei sale în Kentucky, Donald Trump a mulțumit susținătorilor săi din acest stat situat în sud-estul SUA.

De partea cealaltă, fostul secretar de stat american Hillary Rodham Clinton a câștigat alegerile primare democrate în statul Louisiana (sudul SUA), potrivit televiziunilor americane, informează agenția DPA.

Victoria lui Clinton intervine în timp ce rivalul ei Bernie Sanders a câștigat în două din cele trei state care au desfășurat alegeri democrate sâmbătă, cu victorii în statele Nebraska și Kansas (centru).