ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele ales al SUA, Donald Trump, a anunțat vineri oficial noi numiri în administrația pe care o va conduce de la 20 ianuarie: Mike Pompeo va fi directorul Agenției Centrale de Informații (CIA), Jeff Sessions va fi numit procuror general (ministru al justiției), iar generalul Mike Flynn va fi consilierul său pentru securitate națională, transmit Reuters și AFP.
 Un comunicat difuzat vineri de echipa de tranziție a republicanului a confirmat aceste numiri, anunțate anterior de presă.

Toți cei trei nominalizați au acceptat oferta făcută de Donald Trump.

Senatorul ultraconservator Jeff Sessions, 69 de ani, reprezintă statul Alabama din anul 1997 și s-a făcut cunoscut în timpul președințiilor lui George W. Bush și Barack Obama prin opoziția față de mai multe proiecte de regularizare a situației imigranților ilegali. De asemenea, a provocat o controversă cu afirmații rasiste făcute în urmă cu câteva decenii.

Imigrația ilegală a fost una din principalele teme de campanie ale lui Donald Trump, care a promis expulzarea celor 11 milioane de persoane care s-ar afla în mod clandestin pe teritoriul SUA.

Cel care va conduce CIA, Mike Pompeo, 52 de ani, este membru al Camerei Reprezentanților a Congresului, din partea statului Kansas.

A fost membru al comisiei de anchetă — dominată de republicani — asupra atacului împotriva misiunii americane la Benghazi, Libia, în 2012, în care au fost uciși patru americani, printre care ambasadorul Chris Stevens.

Într-un raport de 800 de pagini, comisia a acuzat-o pe Hillary Clinton, la momentul respectiv secretar de stat, că a minimalizat amenințarea jihadistă în Libia.

Potrivit aceluiași comunicat, generalul în retragere Michael Flynn, 58 de ani, va prelua postul de consilier pentru securitate națională de la Casa Albă, după ce a condus serviciul de informații militare (Defense Intelligence Agency) între 2012 și 2014.