Președintele american Donald Trump a declarat urgență națională pentru a proteja rețelele de comunicații ale SUA în fața „amenințărilor externe”. 
 
El a semnat un ordin executiv care împiedică companiile americane să utilizeze telecomunicații străine considerate a reprezenta riscuri de securitate națională, anunță BBC.
 
Nicio companie nu este menționată în ordinul executiv, dar analiștii spun că principalul vizat este Huaweii.

Compania chineză a negat că ar reprezenta o amenințare. Măsura, care interzice tranzacțiile care prezintă un risc inacceptabil nu este, conform administrației Trump, focusată pe o anumită companie, dar Departamentul american de comerț precizează că Huawei este angajat în activități care sunt contrare securității naționale a SUA și intereselor externe.
Gigantul chinez susține însă că este gata să își ia angajamente față de guvernul american că va veni cu măsuri efective pentru a asigura securitatea produselor.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews