Președintele american Donald Trump a declarat urgență națională pentru a proteja rețelele de comunicații ale SUA în fața „amenințărilor externe”. 
 
El a semnat un ordin executiv care împiedică companiile americane să utilizeze telecomunicații străine considerate a reprezenta riscuri de securitate națională, anunță BBC.
 
Nicio companie nu este menționată în ordinul executiv, dar analiștii spun că principalul vizat este Huaweii.

Compania chineză a negat că ar reprezenta o amenințare. Măsura, care interzice tranzacțiile care prezintă un risc inacceptabil nu este, conform administrației Trump, focusată pe o anumită companie, dar Departamentul american de comerț precizează că Huawei este angajat în activități care sunt contrare securității naționale a SUA și intereselor externe.
Gigantul chinez susține însă că este gata să își ia angajamente față de guvernul american că va veni cu măsuri efective pentru a asigura securitatea produselor.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.