ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aflat în vizită în Israel, Trump s-a oprit la Biserica Sfântului Mormânt, împreună cu soția sa, Melania, lăcașul fiind ctitorit de către Sfânta Împărăteasă Elena, sărbătorită duminica trecută de Biserica Ortodoxă. de asemenea, Donald Trump este primul președinte american în funcție care vizitează Orașul Vechi din Ierusalim și merge la Zidul Plângerii.  

Aici, Trump a fost însoțit de Rabinul Zidului de Vest, Shmuel Rabinowitz, care a declarat la  Radio Israel că a recitat doi psalmi împreună cu liderul american. S.U.A. Unul dintre ei, Psalmul 122, vorbește despre Ierusalim ca despre un „oraș al unității”.

Palestinienii vor să stabilească în partea estică a orașului capitala statului la care ei aspiră. Donald Trump a promis în timpul campaniei sale electorale să mute ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim și să recunoască Ierusalimul drept capitală a Israelului.