ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 15:45 Secretarul de presă al Casei Albe, Kayleigh McEnany, a declarat că președintele Trump îl va învinge pe Joe Biden cu aproximativ 40.000 de voturi în Pennsylvania, în timp ce echipa de campanie a președintelui a lansat o bătălie legală provind gestionarea buletinelor de vot în statul extrem de contestat.

McEnany a reluat acuzațiile avocatului Trump, Rudy Giuliani, care a mers miercuri la Philadelphia alături de echipa juridică a lui Trump, invocând o „înșelăciune masivă”.

"Philadelphia în mod special are o istorie a rezultatelor foarte ciudate", a declarat ea pentru Fox News.

„In 2012 ați avut 59 de secții diferite în care Mitt Romney a obținut exact zero voturi, ceea ce e foarte puțin probabil și ciudat ... Ați avut un individ democrat care in 2014,2015 și 2016 a fost acuzat pentru că a umplut urna cu buletine de vot frauduloase”, a afirmat ea. ”Deci vrem să fim în alertă ". McEnany a mai afirmat că oficialii electorali i-au obligat pe observatori să stea la câțiva metri distanță, limitându-le capacitatea de a observa procesul de numărare și de a asigura acuratețea acestuia.
 
Știrea inițială

Încă de miercuri, Donald Trump și-a acuzat contracandidatul și echipa acestuia de fraudă electorală, după ce, rând pe rând, state care în care câștigase au ajuns să-i fie oferite pe tavă lui Biiden. Joi, Trump a venit și cu dovezi.”Voturile absenților din Detroit se numără într-o stare de haos! Au fost blocate ferestele și observatorii”, a scris Donald Trump pe o rețea socială, alături de o imagine reprezentativă.
 
 
Imaginile au fost postate și de Matt Finn, producător la Fox News, alături de mesajul: 

„Unele ferestre sunt acoperite. I-am întrebat pe câțiva oameni cine le-a acoperit și de ce, însă nu am primit un răspuns clar. Câțiva contestatari au spus însă că simt că nu există un număr corect de republicani și democrați în acea cameră ".
 
 
 
 
Mai multe videoclipuri postate pe rețelele sociale arată cum lucrătorii încearcă să acopere ferestrele și să nu permită oamenilor din afară să observe ceea ce se întâmplă în interiorul zonei de numărare. Un muncitor este surprins în timp ce folosește bucăți mari de carton pentru a acoperi ferestrele, împiedicându-i pe cei din afară să vadă ce se întâmpă în clădire. Alți muncitori au folosit cutii de pizza pentru a acoperi ferestrele, in timp ce în afara, mai mulți oameni scandau „opriți votul”.
 
Deocamdată, oficial, echipa de campanie a lui Trump a anunțat că va cere renumărarea voturilor în Wisconsin, stat care-i aduce lui Biden încă 10 voturi ale electorilor.

"În ciuda sondajelor ridicole folosite ca tactică de suprimare a voturilor, în Wisconsin a fost o cursă pe muchie de cuțit, așa cum știam că va fi. Au existat relatări despre nereguli în câteva districte, care ridică îndoieli serioase în legătură cu valabilitatea rezultatelor. Președintele are tot temeiul să ceară renumărarea voturilor și vom face imediat acest demers", a spus managerul de campanie al președintelui Trump.

Deși cursa prezidențială nu a stabilit încă un câștigător, echipa de campanie a fostului vicepreședinte Joe Biden își lansează un site de tranziție,  pregătită astfel să se instaleze la Casa Albă.

Donald Trump contestă rezultatele alegerilor în patru state: Wisconsin, Pennsylvania, Michigan și Georgia. În acest moment, Biden se află la șase voturi distanță de a prelua funcția de președinte a Statelor Unite. O victorie în Nevada (6 electori), stat în care conduce momentan, i-ar asigura victoria.

Joe Biden este creditat în mod fals cu 264 de voturi ale electorilor în acest moment din cele 270 de voturi necesare pentru a fi validat în funcția de președinte, deși Echipa Trump a contestat deja în Justiție rezultatele și procesele electorale în sine din mai multe state. La capitolul acesta inclusiv Fox News l-a trădat prezentând datele în mod eronat, în favoarea lui Biden.
 
 
Reacția suporterilor lui Trump a venit de la sine. În fața unei secții electorale din Arizona, s-a strigat "Fox News sucks!".

Trump are voturile a 214 electori, iar alte 60 de voturi sunt încă în joc. 

 

Echipa de campanie a președintelui Donald Trump a intentat primele procese, cu buletinele de vot care au sosit târziu în Pennsylvania, cerând ajutorul imediat al Înaltei Curți în alegerile din Pennsylvania. Demersul republcanului este de a bloca unui număr nespecificat de buletine de vot, probabil zeci de mii, despre care Curtea Supremă din Pennsylvania a spus că se vor număra câtă vreme sun trimise prin poștă până marți și ajung până vineri. 
 
Trump cenzurat repetat de Twitter
 
Semnalele lui Trump privind neregulile electorale au fost considerate de cenzorii de extremă stânga ai companiei Twitter "necorespunzătoare". Președintele SUA a fost cenzurat de Twiiter în rafale în ultimele 24 de ore.
 
 
 
 
Curtea Supremă a cerut democraților din Pennsylvania să răspundă până la joi la 17:00 ora Washingtonul-ului cererii lui Trump, notează Bloomberg.
 
Biden se pregătește de tranziție

Miercuri, la scurt timp după ce Associated Press a dat democratului biletul câștigător în statele Michigan și Wisconsin, echipa de campanie a lui Biden și-a anunțat site-ul de tranziție. Site-ul va servi probabil ca mecanism principal al campaniei pentru difuzarea de știri și informații despre politicile și potențialele numiri ale administrației Biden în cazul în care fostul vicepreședinte ar câștiga alegerile.

„Poporul american va stabili cine va fi următorul președinte al Statelor Unite”, se spune în unicul text de pe site. „Voturile sunt încă numărate în mai multe state din întreaga țară.”

"Crizele cu care se confruntă țara sunt severe - de la o pandemie la o recesiune economică, de la schimbările climatice la nedreptatea rasială - și echipa de tranziție va continua pregătirea la viteză maximă, astfel încât administrația Biden-Harris să poată acționa din prima zi".Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat pentru funcția de președinte al Statelor Unite, s-a declarat încrezător, că va câștiga scrutinul, în contextul în care este creditat cu 264 de voturi în Colegiul electoral federal.

Site-ul de tranziție al lui Biden se lansează pe măsură ce voturile din unele state nu au fost încă numărate. În Arizona a apărut o dispută cu privire la numărul de buletine de vot restante rămase de numărat. De asemenea, nu s-a încheiat numărătoarea în Georgia, Carolina de Nord, Nevada și Pennsylvania. În primele două - Georgia și Carolina de Nord - Trump are în prezent un avans destul de restrâns, deși marja se diminuează rapid și mai sunt câteva zile în care oficialii electorali de stat trebuie să stabilească valabilitatea voturilor provizorii. Între timp, în Nevada, Biden conduce cu mai puțin de 10.000 de voturi.

Dintre toate cele patru state, în Pennsylvania, Trump deține un avans de trei la sută, dar oficialii statului au anunțat că mai sunt de numărat între unul și trei milioane de buletine de vot prin poștă.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews