ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american a îndemnat China și Rusia să exercite presiuni asupra Phenianului, pentru a determina regimul Kim Jong Un să renunțe la armele nucleare.

Donald Trump este onorat la Beijing cu un dineu de stat în Orașul Interzis, fosta reședință a împăraților chinezi. Niciun alt șef de stat străin nu a mai fost cinstit astfel, după fondarea Republicii populare chineze, în 1949.

Înainte să ajungă la Beijing, Trump a adresat un avertisment direct „dictaturii crude” de la Phenian. Să nu subestimați niciodată determinarea Statelor Unite și aliaților noștri - a spus el.

Președintele Xi Jinping și soția acestuia i-au așteptat pe Donald și Melania Trump la porțile „Orașului interzis”; și au vizitat, împreună, complexul de palate unde s-a aflat, vreme de aproape o jumătate de mileniu, reședința împăraților chinezi.

„Urmează un dineu de stat chiar în interiorul Orașului interzis, o onoare pe care niciun alt președinte american nu a mai primit-o vreodată, în epoca Chinei comuniste.”, a spus 
Matt Rivers, reporter CNN.

Așadar, după cum aprecia un analist, gazdele au pregătit pentru Donald Trump mai mult decât o vizită de stat obișnuită.

Înainte de sosirea la Beijing, Trump i-a adus laude gazdei sale, spunând că abia așteaptă întâlnirea cu președintele Xi, „după marea victorie politică a acestuia”. Xi Jinping tocmai și-a consolidat puterea, la Congresul Partidului comunist chinez; și din această poziție - apreciază comentatorii - e mai puțin dispus la compromisuri în convorbirile pe care le va purta cu Donald Trump.

Marți, la Seul, într-un discurs în parlamentul sud-corean, Trump a cerut Chinei să rupă orice legătură cu Coreea de Nord. A transmis, apoi, mesaje către Kim Jong Un: „Regimul Kim Jong Un a interpretat atitudinea reținută a Americii din trecut drept slăbiciune. Asta ar fi eroare de calcul fatală. Nu ne subestimați și nu ne puneți la încercare!!!”.

„Coreea de Nord nu e Paradisul visat de bunicul tău, ci e Iadul în care nicio ființă nu merită să traiască! Și totuși, în pofida tuturor fărădelegilor pe care le-ai comis față de Dumnezeu și față de oameni, îți oferim calea către un viitor mai mult mai bun. Asta începe cu sfârșitul tuturor agresiunilor comise de regimul tău, cu sistarea verificabilă a testelor cu rachete balistice și o completă denuclearizare”.

Donald Trump a vrut să facă și o vizită-surpriză în Zona Demilitarizată dintre cele două Corei. Până la urmă, elicopterul delegației americane nu s-a putut ridica de la sol, din cauza ceții.