ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a semnat miercuri seara un ordin executiv de inițiere a construirii zidului la granița dintre Statele Unite și Mexic. Simultan, miliardarul republican a semnat un alt ordin pentru a bloca acordarea de fonduri federale pentru metropolele americane considerate ”sanctuare” pentru imigranții ilegali, printre acestea se numără Los Angeles, San Francisco, dar și New York City, transmite Reuters.

Liderul american a menționat într-un interviu exclusiv pentru televiziunea ABC că ridicarea zidului promis din campania electorală va începe în următoarele luni la granița dintre Statele Unite și Mexic. De asemenea, acesta a promis că liderii mexicani ”vor rambursa absolut 100% finațarea zidului” către Statele Unite.

Insistența miliardarului republican ca liderii mexicani să plătească construirea zidului a fost una dintre cele mai populare promisiuni pe care le-a făcut în campanie. Însă, Mexicul a anunțat în mai multe rânduri că nu va plăti nimic.