Președintele SUA, Donald Trump, a semnat protocolul de aderare la NATO a Muntenegrului, ratificat anterior de Senatul american, astfel fiind eliminat încă un obstacol major în calea alăturării micii țări balcanice la Alianța Nord-Atlantică, relatează agenția de presă macedoneană MIA.

 Senatul amânase votarea acestui document timp de mai multe luni, așteptând să vadă ce poziție va adopta noua administrație a președintelui Donald Trump cu privire la problema extinderii NATO.

În cele din urmă, documentul a fost aprobat cu doar două voturi împotrivă. Acesta mai rămâne să fie ratificat de doar câteva alte state membre NATO și Muntenegru speră să adere la Organizație ca membru cu drepturi depline până la summit-ul de la Bruxelles din luna mai.

Rusia a obiectat puternic față de admiterea aliatului său istoric la NATO și chiar ar fi încercat organizarea unei lovituri de stat în timpul recentelor alegeri generale, comentează MIA.

Opoziția din Muntenegru, care înglobează în mare parte comunitatea etnicilor sârbi, se opune aderării la NATO, boicotează parlamentul în respectiva problemă și a amenințat să organizeze un referendum împotriva aderării. Muntenegru a fost bombardat de către aviația NATO în timpul războiului din Kosovo în 1999, când era încă parte a fostei Iugoslavii.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews