ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Donald Trump a acuzat companiile de tehnologie Facebook, Twitter și Google că promovează „democrații de extremă stânga”, însă a promis că va „câștiga oricum”, scrie Politico. Afirmația lui Trump vine după ce Devin Nunes, membru republican al Camerei Reprezentanților din Congres, a intentat un proces împotriva Twitter, acuzând compania de un tratament incorect al utilizatorilor conservatori, relatează News.ro.

„Facebook, Google și Twitter, ca să nu mai zic de Presa Coruptă, sunt atât de clar de partea democraților de extrema stânga. Dar nu vă temeți, vom câștiga oricum, la fel cum am făcut și înainte! #MAGA”, a scris Trump pe Twitter, făcând referire prin MAGA la sloganul său de campanie „Make America Great Again” („să facem America grozavă din nou”).

Trump a mai susținut același lucru și în august 2018.

Nunes a intentat un proces de 250 de milioane de dolari pentru defăimare împotriva Twitter, a două conturi de Twitter anonime și a consultantului politic, Liz Mair. Nunes a acuzat conturile de „neglijență, defăimare, cuvinte insultătoare și o conspirație civilă”. Nunes susține că Twitter a redus la tăcere conservatorii pentru a influența alegerile din 2018.
 
Acum un an, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a admis în cadrul unei audieri oficiale, că marile companii „înclină” către stânga.