ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump a acuzat din nou Uniunea Europeană de comportament ostil față de Statele Unite, în special în domeniul comerțului.

Comportamentul UE față de Statele Unite este cel mai grav dintre alți aliați ai țării, a declarat președintele Trump într-un interviu pentru CBS.

„Ce este un aliat? Avem relații foarte bune cu multe țări. Dar nimeni nu se comportă cu noi la fel de rău ca Uniunea Europeană. Uniunea Europeană a fost creată pentru a profita de noi în domeniul comerțului și asta este exact ceea ce au făcut", a afirmat Trump, replica jurnalistului fiind aceea că  declarația președintelui este una „ostilă”.

„Știți ce este ostil? Este modul lor de a se comporta cu noi. Nu noi suntem ostili (…). Noi am fost o țară proastă mai mulți ani", a răspuns președintele SUA.

În martie, Statele Unite au impus noi taxe asupra importurilor de oțel și aluminiu european, justificând măsura prin "motive de securitate națională”. Bruxelles-ul a răspuns prin impunerea de taxe la o serie întreagă de bunuri americane.

În mai, Trump a anunțat ieșirea Statelor Unite din acordul nuclear cu Iranul și reluarea tuturor sancțiunilor împotriva acestei țări. Uniunea Europeană a promis să blocheze sancțiunile pentru a proteja companiile europene.