Donald Trump a acuzat din nou Uniunea Europeană de comportament ostil față de Statele Unite, în special în domeniul comerțului.

Comportamentul UE față de Statele Unite este cel mai grav dintre alți aliați ai țării, a declarat președintele Trump într-un interviu pentru CBS.

„Ce este un aliat? Avem relații foarte bune cu multe țări. Dar nimeni nu se comportă cu noi la fel de rău ca Uniunea Europeană. Uniunea Europeană a fost creată pentru a profita de noi în domeniul comerțului și asta este exact ceea ce au făcut", a afirmat Trump, replica jurnalistului fiind aceea că  declarația președintelui este una „ostilă”.

„Știți ce este ostil? Este modul lor de a se comporta cu noi. Nu noi suntem ostili (…). Noi am fost o țară proastă mai mulți ani", a răspuns președintele SUA.

În martie, Statele Unite au impus noi taxe asupra importurilor de oțel și aluminiu european, justificând măsura prin "motive de securitate națională”. Bruxelles-ul a răspuns prin impunerea de taxe la o serie întreagă de bunuri americane.

În mai, Trump a anunțat ieșirea Statelor Unite din acordul nuclear cu Iranul și reluarea tuturor sancțiunilor împotriva acestei țări. Uniunea Europeană a promis să blocheze sancțiunile pentru a proteja companiile europene.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews