ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a declarat, luni, că are idee despre ce face Kim Jong-un și și-a exprimat speranța că acesta se simte bine, după mai multe zile în care au circulat speculații referitoare la sănătatea liderului nord-coreean, informează Reuters, conform Agerpres.

„Nu vă pot spune exact”, a răspuns Trump, întrebat în legătură cu starea de sănătate a lui Kim Jon Un, în cadrul unei conferințe de presă la Casa Albă.
 
„Da, știu chiar foarte bine, dar nu pot vorbi despre asta acum. Îi doresc numai bine”, a adăugat liderul de la Casa Albă. Președintele american a sugerat că misterul va fi rezolvat în curând. „Sper că este bine. Chiar știu cum este, relativ vorbind. Vom vedea, probabil că veți auzi în viitorul nu prea îndepărtat”, a afirmat Trump.
 
Locul în care se află acum liderul nord-coreean și o posibilă operație la inimă la care ar fi fost supus recent au constituit subiectele a numeroase speculații în ultimele săptămâni.
 
Site-ul Daily NK cu sediul în Seul, un portal de știri gestionat de refugiați nord-coreeni, a informat săptămâna trecută că Kim Jong un se reface după o operație la inimă la care a fost supus pe 12 aprilie, invocând o sursă din Coreea de Nord fără a-i dezvălui identitatea. Un tren aparținând, după toate probabilitățile, lui Kim Jong un a fost reperat în niște imagini luate din satelit într-o stațiune balneară în estul Coreei de Nord, conform informațiilor furnizate duminică de site-ul american 38North. Tot duminică, consilierul pentru securitate națională al președintelui sud-coreean, Moon Chung-In, a declarat pentru CNN că Kim Jong un trăiește și are o stare bună de sănătate, adăugând că liderul nord-coreean se află din 13 aprilie într-un sejur la Wonsan.