ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a amenințat vineri că, după taxele vamale impuse pe oțelul și aluminiul importate din Uniunea Europeană, ar putea institui o taxă vamală de 20% pe importurile de autoturisme din statele blocului comunitar, relatează agențiile AFP și dpa.

El a reacționat astfel deciziei europenilor de a răspunde cu taxe vamale pentru zeci de produse americane ca represalii după ce Washingtonul a introdus astfel de taxe pe oțelul și aluminiul importate din UE.

„Dacă aceste taxe și bariere (comerciale) nu sunt eliminate rapid, vom impune taxe de 20% pe toate autoturismele lor care vin în SUA”, a scris Trump pe Twitter.
 
Uniunea Europeană a introdus de vineri taxe pentru importurile din SUA, o contramăsură față de taxele impuse de Donald Trump anterior, în timp ce Jean-Claude Juncker a lansat un nou atac la adresa președintelui american, transmite News.ro. Taxele de 25% sunt valabile pentru produse precum whisky, motociclete și sucul de portocale.

De asemenea, taxe de 50% au fost introduse pentru produse precum încălțămintea, anumite tipuri de îmbrăcăminte și mașinile de spălat.