ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 
Președintele american Donald Trump a anunțat, duminică, că va participa la protestele cate vor avea loc la Washington, pe 6 ianuarie, în ziua în care Congresul se va reuni pentru a certifica voturile din Colegiul Electoral și a declara victoria în alegeri a președintelui ales Joe Biden, transmite Reuters.
 
Donald Trump a postat un clip video pe Twitter, în care își încurajează susținătorii să conteste rezultatele alegerilor și afirmă că va fi prezent, informează News.ro.
 
Ședința comună a Congresului pentru numărarea voturilor electorilor este o procedură de rutină, fiind ultimul pas în reafirmarea victoriei lui Biden.

Un grup de senatori republicani și de senatori republicani aleși vor să obțină, miercuri, amânarea certificarii victoriei lui Biden, dar este improbabil ca efortul lor să modifice rezultatul votului electorilor.

Demonstranții intenționează să se adune la Monumentul Washington, Freedom Plaza și Capitoliu.