Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat joi că a cerut administrației americane să analizeze posibilitatea impunerii unor taxe suplimentare în valoare de 100 de miliarde de dolari asupra importurilor din China, informează DPA, citată de Agerpres.

Donald Trump a declarat că a ordonat această acțiune „în lumina represaliilor incorecte ale Chinei" la taxele vamale suplimentare introduse săptămâna aceasta de SUA pentru 1.300 de produse de import din China.

„În loc să își corecteze comportamentul incorect, China a ales să ne lovească fermierii și producătorii", a declarat președintele american, conform sursei citate.

Președintele american a mai precizat că i-a cerut reprezentantului SUA pentru comerț, Robert Lightizer, să determine dacă ar fi corecte tarife suplimentare de 100 de miliarde de dolari și căror produse li s-ar putea aplica. De asemenea, Trump i-a cerut secretarului pentru agricultură, Sonny Perdue, să implementeze un plan pentru protecția fermierilor și a intereselor agricole ale SUA.

China a aplicat săptămâna aceasta tarife de retorsiune asupra unor importuri din SUA în valoare de 50 de miliarde de dolari, inclusiv pentru produse cheie cum ar fi soia, grâul, avioanele utilitare și produsele chimice pentru agricultură. De asemenea, potrivit AFP, Beijingul a reclamat Statele Unite la Organizația Mondială a Comerțului.

China a reacționat după ce Washingtonul a prezentat o listă cu 1300 de produse chinezești cărora li se vor aplica tarife; sunt vizate importuri în domeniul aerospațial, al tehnologiei informațiilor și comunicațiilor, al roboticii și al mașinilor-unelte.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews