ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele ales Donald Trump consideră că incendierea steagului american este un gest care nu poate rămâne nepedepsit.

Cei care dau foc steagului Statelor Unite trebuie să știe că un astfel de gest atrage după el anumite consecințe. Comentariul a fost făcut de președintele Donald Trump, care a sugerat că pedeapsa pentru cei care fac asta ar putea fi închisoarea sau pierderea cetățeniei, scrie Washington Times. 
 
"Nimeni nu ar trebui să aibă voie să dea foc steagului Americii. Iar dacă o fac, atunci riscă anumite consecințe: poate pierderea cetățeniei sau un an după gratii",  a scris Trump pe Twitter.
 
Comentariul său vine în contextul în care, după victoria în alegerile de la începutul acestei luni, protestatarii care au conetestat în stradă alegerea lui au dat foc steagului american, scrie Washington Times.
Cotidianul american amintește însă că, potrivit unei decizii a Curții Supreme a SUA, incendierea drapelului SUA este considerată o formă constituțională de libertate de exprimare.


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews