ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La mai puțin de 48 de ore de la incidentul diplomatic pe care l-a provocat prin convorbirea telefonică pe care a vut-o cu președintele Taiwanului, Donald Trump pune din nou paie pe foc în relațiile cu China.

Președintele ales american Donald Trump a criticat - duminică, pe Twitter - politica schimburilor comerciale și cea militară a Chinei, informează AFP.

El a acuzat China în special că își devalorizează moneda națională pentru a concura mai bine întreprinderile americane și a "construit un vast complex militar în Marea Chinei de Sud", conform Agerpres.

"Oare China ne-a întrebat dacă este OK să-și devalorizeze moneda (ceea ce complică sarcina întreprinderilor noastre de a fi competitive), să impoziteze puternic produsele noastre importate în țara lor (SUA nu le impozitează) sau să construiască un vast complex militar în Marea Chinei de Sud? Nu cred!", se poate citi în două mesaje pe Twitter ale președintelui ales.

Aceste declarații intervin în timp ce apropiații săi se străduiesc să stingă un incendiu diplomatic declanșat la sfârșitul săptămânii trecute în relațiile cu Beijingul.

Trump acceptase vineri să vorbească la telefon cu președinta Taiwanului, punând capăt astfel unei tradiții diplomatice americane de 40 de ani și provocând o reacție indignată a Beijingului.

Această convorbire telefonică nu a fost "nimic mai mult" decât o conversație de curtoazie pentru a-l felicita pe președintele ales, a afirmat duminică viitorul său vicepreședinte Mike Pence.