Într-o serie de mesaje în rețeaua Twitter, președintele american Donald Trump a acuzat luni partenerii occidentali ai Statelor Unite de practici comerciale incorecte, transmite Reuters.
 
În urma eșecului summitului G7 din Canada, Trump a tras concluzia: „Comerțul corect trebuie numit acum comerț prostesc, dacă nu este reciproc". Într-un alt text scurt, el a susținut că „Nu e corect față de poporul american! Deficit comercial de 800 de miliarde de dolari". „De ce ar trebui ca eu, ca președinte al Statelor Unite, să permit țărilor să realizeze excedente comerciale masive, așa cum au făcut timp de decenii, în timp ce fermierii, muncitorii și contribuabilii noștri trebuie să plătească un preț atât de mare și de inechitabil?”, a întrebat liderul de la Casa Albă.

Laboratorul ImunoMedica

 


În continuare, Trump s-a referit la aliații Statelor Unite în cadrul NATO: „SUA plătesc aproape întregul cost al NATO - protejând multe din aceleași țări care ne jecmănesc în comerț (plătesc doar o fracțiune fracțiune din cost - și râd)". „Uniunea Europeană a avut un surplus de 151 de miliarde de dolari - ar trebui să plătească mai mult pentru armate!". "Germania plătește (lent) 1% din PIB către NATO, în timp ce noi plătim 4% dintr-un PIB mult mai mare. Crede cineva că asta are sens?”. „Protejăm Europa (ceea ce e bine) cu pierderi financiare uriașe, iar apoi suntem călcați în picioare la comerț. Vine schimbarea!¨ a insistat el.
 
Președintele american și-a reluat și atacurile la adresa premierului canadian Justin Trudeau, gazda reuniunii la vârf a statelor dezvoltate, care s-a încheiat vineri în Quebec. „Justin se preface jignit când i se atrage atenția!”. Cu o zi înainte, Trump îl caracterizase pe prim-ministrul Canadei ca „foarte necinstit și slab".


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.