ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a declarat joi, la summitul NATO, că a avertizat UE să se apere în fața „imigrației care preia controlul în Europa”, relatează breitbart.com.
„Am spus astăzi că UE ar trebui să fie mai atentă, deoarece imigrația preia controlul în Europa și am spus-o tare și răspicat", a declarat președintele Trump în timpul unei  conferințe de presă la Bruxelles.

„Vedeți ce se întâmplă în întreaga lume cu imigrația. Probabil - dacă nu parțial - eu câștigat alegerilor din cauza imigrației”, a spus Trump, remarcând faptul că problema migrației în masă și necontrolată îi inspiră pe alegătorii din Europa, dar și din Statele Unite, să aleagă lideri care impun restricții la frontiere.
 
Președintele american a ținut să amintească și succesul pe care l-au avut cele două partide anti-migranți din Italia la recentele alegeri, Mișcarea Cinci Stele (M5S) și Liga Nordului. „Dacă te uiți la Italia,  (premeierul) Giuseppe Conte a câștigat alegerile în urma politicilor sale puternice privind imigrația”.
 
În plus, a remarcat liderul de la Casa Albă,  Marea Britanie a votat să părăsească Uniunea Europeană tot din cauza imigrației necontrolate.

UE a asimilat peste un milion de migranți din Orientul Mijlociu și Africa în timpul crizei migranților din 2015 și mii de oameni continuă să ajungă pe calea mării în Italia, Spania și Grecia, de regulă îndreptându-se spre state occidentale mai generoase din nord-vestul Europei.

Asta a făcut ca în țări precum Polonia, Austria, Republica Cehă, Ungaria și Italia să fie aleși sau realeși lideri care au promis să stopeze imigrația ilegală.