ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Donald Trump a dat un nou avertisment că este pregătit să intre la războiul împotriva regimului lui Kim Jong-Un.

„Suntem pregătiți complet pentru cea de-a doua opțiune. Vorbim aici de opțiunea militară. Dacă vom fi nevoiți să o utilizăm, o vom face", a avertizat Donald Trump.

„Afirmă lucruri ce nu ar trebui spuse niciodată", a afirmat președintele american despre Kim Jong Un.

În ciuda avertismentele lansate de Donald Trump, Statele Unite continuă politica de impune de sancțiuni împotriva Coreei de Nord. 26 de indivizi și 8 bănci nord-coreene au fost adaugăte pe lista de sancțiuni unilaterale.

„Noile sancțiuni vizează băncile nord-coreene și intermediarii financiari ce acționează ca reprezentativi pentru băncile nord-coreene în cadrul sistemului financiar global", a declarat Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei Statelor Unite, adăugând că indivizii vizați de aceste sancțiuni operează în bănci din Rusia, China, Libia și Emiratele Arabe Unite, conform Adevărul.

„Toate statele trebuie să acționeze acum pentru a asigura de-nuclearizarea completă a acestui regim", a solicitat și Donald Trump.

Acestă criză vine în contextul în care regimul de la Phenian a continuat testele nucleare și a lansat rachete în ciuda sancțiunile impuse și a avertismentelor date de țările occidentale.