ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Iranul lansează un avertisment clar către  Casa Albă să nu renunțe la acordul nuclear semnat în 2015 cu Teheranul, pentru că o astfel de decizie ar genera un precedent periculos, relatează CNN.
 
Ministrul iranian de Externe, Javad Zarif, susține că repetatele amenințări lansate de Trump privind acordul nuclear cu Iranul transmit „un mesaj foarte periculos” în privința negocierii unor acorduri cu Statele Unite.

„Este un mesaj foarte periculos dat oamenilor din Iran, dar și oamenilor din întreaga lume – că nu ar trebui să ajungeți niciodată la un acord cu Statele Unite pentru că, la sfârșitul zilei, principiul de funcționare al Statelor Unite este <ceea ce este al meu este al meu, ce este al tău este negociabil>. Situația creează o impresie la nivel global că acordurile nu contează pentru SUA”, a declarat Zarif.

Diplomatul a declarat că dacă Washingtonul decide să renunțe la acordul nuclear, atunci Teheranul va avea ”multe opțiuni de luat în calcul”.

„Dacă va fi cazul, vom lua o decizie în baza intereselor noastre naționale. Oricare ar fi această decizie, nu va fi una pe placul Statelor Unite”, a adăugat Zarif.

China, Franța, Rusia, Marea Britanie, Statele Uniteși Germania au semnat în 2015 un acord cu Iranul prin care Teheranul se angajează să limiteze activitățile atomice în schimbul relaxării sancțiunilor internaționale. Președintele Trump și Israelul contestă acordul nuclear semnat cu Iranul.

Trump a amenințat în mai multe rânduri că Statele Unite se vor retrage din Acordul atomic semnat cu Iranul, acuzând Teheranul de continuarea activităților nucleare și balistice.