ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump, președintele SUA, a avertizat, miercuri, Coreea de Nord că Washingtonul „nu se va lăsa intimidat” de amenințările Phenianului și a cerut comunității internaționale să-și intensifice eforturile pentru a izola regimul condus de Kim Jong-un, relatează Reuters și CNN.

În cadrul unui discurs ținut în fața Parlamentului de la Seul, Trump a cerut tuturor statelor să își unească forțele pentru a izola ”regimul brutal al Coreei de Nord”, adăugând că lumea nu mai poate tolera ”amenințările venite dinspre un regim necinstit” care amenință lumea cu arme nucleare.

„Astăzi vorbesc în numele tuturor națiunilor civilizate. Spun Coreei de Nord să nu ne subestimeze și să nu ne pună la încercare. Nu vom permite ca orașele americane să fie amenințate cu distrugerea. Nu ne vom lăsa intimidați. Toate statele responsabile trebuie să își unească forțele pentru a izola regimul brutal al Coreei de Nord și să-i refuze orice formă de sprijin sau acceptare”, a declarat președintele Statelor Unite.

În plus, Trump i-a transmis lui Kim Jong-un că dezvoltarea armelor nucleare și a rachetelor balistice nu contribuie la consolidarea securitatății Coreei de Nord, ci „îi pun regimul într-un mare pericol”.