ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump, președintele Statelor Unite, a postat un mesaj pe Twitter, în care l-a avertizat pe Kim Jong-Un că butonul nuclear de pe biroul său este „mult mai mare” și „mult mai puternic” decât cel al liderului de la Phenian, relatează The Hill.

„Liderul Coreei de Nord Kim Jong-un tocmai a declarat că butonul nuclear se află pe biroul său în orice moment. Să îl informeze cineva din cadrul regimului său sărăcit și înfometat că am și eu un buton nuclear, dar este mult mai mare și mai puternic decât al lui, iar butonul meu funcționează”, a scris președintele american pe Twitter.

Declarațiile lui Trump vin la două zile după ce Kim Jong-un a avertizat că armele nucleare nord-coreene pot atinge întreg teritoriul SUA.

„Întreg teritoriul Statelor Unite se află acum sub raza de acțiune a armelor noastre nucleare, iar butonul nuclear se află în permanență pe biroul meu. Aceasta este realitatea, nu o amenințare”, a declarat liderul regimului de la Phenian în urmă cu două zile.

Tensiunile între Statele Unite și Coreea de Nord s-au amplificat după o serie de teste balistice și nucleare nord-coreene și a unor exerciții militare efectuate de SUA, Coreea de Sud și Japonia.

Atât regimul Kim Jong-Un, cât și președintele SUA, Donald Trump, s-au amenințat reciproc cu distrugerea. 

„În Coreea de Nord există un regim depravat, o bandă de criminali. Dacă acest om al rachetelor, Kim Jong-Un, se va angaja în misiunea sinucigașă de a amenința SUA, vom distruge total Coreea de Nord", a afirmat Donald Trump în discursul rostit la Adunarea Generală ONU.